Kaspressknödel - knedlíčky se sýrem nejen do polévky

< Zobrazit všechny recepty

Máte rádi polévky? Pak vyzkoušejte tuhle typickou rakouskou pochoutku! Na svahu za 6,50 Eur za porci, doma pro všechny.

Suroviny

Budeme potřebovat:

  • 220-250 gramů sušeného pečiva nebo 300 gramů čerstvého pečiva - nakrájeného na kostky,
  • 100 ml mléka,
  • 150 gramů sýra, který lze strouhat,
  • 1 cibuli,
  • 4 vejce,
  • 75 gramů másla,
  • špetka soli a špetka pepře,
  • hrst zelené hladkolisté petrželky,
  • olej na opékání (asi 100 ml).

Postup

Pečivo budeme potřebovat nakrájené na středně velké kostky. U suchého pečiva je to jednodušší, u toho čerstvého rozložte kostky na plech a nechte jej vyschnout. Můžete využít troubu k urychlení sušení.

Pokračujeme! Cibuli oloupejte a najemno ji nakrájejte. S cibulí dejte do pánve máslo a špetku soli. Cibule se bude opékat asi 4-5 minut - neměla být dozlatova, ale stačí, aby změkla. Poté ji nechte vychladnout.

Do misky nastrouhejte nahrubo sýr, přidejte nasekanou pažitku a celé rozkvrdlané vejce. Směs promíchejte s pečivem, přidejte vystydlou cibuli s máslem, přilejte mléko - zkrátka vše dejte dohromady. Dochuťte ještě špetkou soli a pepřem. Asi 10 minut nechte směs odpočinout.

Těsto na knedlíky vyjde asi na 6-8 knedlíků. Těsto tedy rozdělte na požadovaný počet knedlíků, vytvarujte placky (jako karbanátek) necelé 2 cm vysoké. V pánvi pak rozehřejte olej (ne naplno, protože knedlíky budeme opékat zvolna).

Opékání trvá asi 3-4 minuty z každé strany, dokud knedlíky nezezlátnou. Hotové dílo nechte okapat, vysušte papírovým ubrouskem.

Kaspressknödel lze podávat se salátem, masem, sýrem. Nejlepší jsou ale s hovězím vývarem.

Polévka s Kaspressknödel
Kaspressknödelsuppe

Doplňte naši databázi rakouských receptů o úplné novinky nebo fotografie povedených kousků. Stačí napsat na info@apartmanaustria.cz. Dobrou chuť!

Zobrazit všechny recepty