Suroviny na 10 kusů
- 8 rohlíků
- 100 g uzené slaniny
- 2 špekáčky
- půl lžíce másla
- 250 ml mléka
- 5 lžic hladké mouky
- 4 vejce
- petržel, pažitka

Tyrolské špekové knedle jsou v celém Rakousku velmi oblíbené. Podávají se v polévce (vývaru), jako příloha k zelí nebo k různým masům. V Rakousku bývají nejčastěji nazývány „Speckknödel“ nebo jednoduše „Knödel“.

Rohlíky nakrájíme na kostičky, vložíme do misky a navlhčíme mlékem. Slaninu a špekáčky nakrájíme na drobné kostičky a přidáme do misky k rohlíkům.
Přidáme půl lžíce másla, 5 lžic hladké mouky a 4 celá vejce. Nakonec přisypeme ještě petržel a pažitku podle chuti (můžete přidat více, knedlíky pak budou hezky barevné).
Namočenýma rukama vytvarujeme přibližně 10 stejně velkých knedlíků. Knedlíky vaříme ve slané vodě 10 minut. Hotové knedlíky mají být na povrchu hladké a uvnitř kypré.
Podívejte se do našeho kalendáře na aktuální obsazenost a pošlete nám nezávaznou poptávku na rezervaci skrze formulář nebo na e-mail apartmanaustria@seznam.cz.
Objevte nejkrásnější místa Rakouska s pohodlným ubytováním. Apartmán pro 1-5 osob v apartmánovém domě nedaleko Kaprunu je na perfektním místě nejen pro zimní, ale i letní rekreaci.
Jsme partnery programu Benefit Plus.
