Tyrolské špekové knedle

Zobrazit všechny recepty

Tyrolské špekové knedle jsou v celém Rakousku velmi oblíbené. Podávají se v polévce (vývaru), jako příloha k zelí nebo k různým masům. V Rakousku bývají nejčastěji nazývány "Speckknödel" nebo jednoduše "Knödel".

Suroviny

Na 10 kusů budeme potřebovat:

  • 8 rohlíků
  • 100 g uzené slaniny
  • 2 špekáčky
  • půl lžíce másla
  • 250 ml mléka
  • 5 lžic hladké mouky
  • 4 vejce
  • petržel, pažitka

Postup

Rohlíky nakrájíme na kostičky, vložíme do misky a navlhčíme mlékem. Slaninu a špekáčky nakrájíme na drobné kostičky a přidáme do misky k rohlíkům.

Přidáme půl lžíce másla, 5 lžic hladké mouky a 4 celá vejce. Nakonec přisypeme ještě petržel a pažitku podle chuti (můžete přidat více, knedlíky pak budou hezky barevné).

Namočenýma rukama vytvarujeme přibližně 10 stejně velkých knedlíků. Knedlíky vaříme ve slané vodě 10 minut. Hotové knedlíky mají být na povrchu hladké a uvnitř kypré.

Tyrolské špekové knedle č.1

Doplňte naši databázi rakouských receptů o úplné novinky nebo fotografie povedených kousků. Stačí napsat na info@apartmanaustria.cz. Dobrou chuť!

Zobrazit všechny recepty