Recepty

Tyrolské špekové knedle

Tyrolské špekové knedle

Tyrolské špekové knedle jsou v celém Rakousku velmi oblíbené. Podávají se v polévce (vývaru), jako příloha k zelí nebo k různým masům. V Rakousku bývají nejčastěji nazývány "Speckknödel" nebo jednoduše "Knödel".

Více informací

Recept na úžasný Germknödel

Recept na úžasný Germknödel

Jako další recept jsme si pro vás připravili pravý rakouský Germknödel. Jedná se velký kynutý knedlík, který je plněný povidly a je bohatě zalitý vanilkovou omáčkou a zasypaný mákem. Recept pro opravdové milovníky sladkého.

V rakousku se s tímto výborným pokrmem setkáte hlavně na sjezdovkách, kde si ho po náročném dni na lyžích určitě zasloužíte.

Více informací

Tyrolský Gröstl

Tyrolský Gröstl

Tyrolský Gröstl je tradiční rakouské jídlo na pánvi, které je obvykle vyrobené z vařených brambor a nakrájených kousků hovězího nebo vepřového masa.

Více informací