Recepty z rakouské kuchyně
Ochutnejte Rakousko! Vyzkoušejte některý z typických receptů. A nebo zajděte do restaurace, kde narazíte nejen na mezinárodní, ale také 100% klasickou alpsko-rakouskou stravu.
Kaspressknödel – knedlíčky se sýrem nejen do polévky
Kaspressknödel – knedlíčky se sýrem nejen do polévky Máte rádi polévky? Pak vyzkoušejte tuhle typickou rakouskou pochoutku! Na svahu za 6,50 Eur za porci, doma …
Pinzgauer Kasnocken – sýrové halušky z Pinzgau
Pinzgauer Kasnocken – sýrové halušky z Pinzgau Pro milovníky halušek tu máme rakouskou verzi se sýrem z Pinzgau. Suroviny 400 g polohrubé mouky 1 lžička …
Tyrolský Gröstl
Tyrolský Gröstl Tyrolský Gröstl je tradiční rakouské jídlo na pánvi, které je obvykle vyrobené z vařených brambor a nakrájených kousků hovězího nebo vepřového masa. Suroviny …
Recept na úžasný Germknödel
Recept na úžasný Germknödel Jako další recept jsme si pro vás připravili pravý rakouský Germknödel. Jedná se velký kynutý knedlík, který je plněný povidly a …
Tyrolské špekové knedle
Tyrolské špekové knedle Tyrolské špekové knedle jsou v celém Rakousku velmi oblíbené. Podávají se v polévce (vývaru), jako příloha k zelí nebo k různým masům. …
Kaiserschmarren – Císařský trhanec
Kaiserschmarren – Císařský trhanec Zkuste si udělat oblíbené jídlo mocnáře Františka Josefa I. Traduje se, že jídlo vzniklo jako nepovedený pokus císařovny Sissi připravit svému …