Tyrolský Gröstl

Tyrolský Gröstl je tradiční rakouské jídlo na pánvi, které je obvykle vyrobené z vařených brambor a nakrájených kousků hovězího nebo vepřového masa.

Suroviny

  • 600 g brambor
  • 2 lžíce oleje
  • 1 velká cibule
  • 250 g hovězího nebo vepřového vařeného masa, použít můžete také uzeninu, anglickou slaninu, cokoliv dům dá
  • sůl
  • pepř
  • 1 polévková lžíce nasekané petržele
  • majoránka
Tyrolský Gröstl

Postup

Uvařte brambory, oloupejte a nechejte vychladnout. Nakrájejte je na plátky. Maso nakrájejte nahrubo, cibuli najemno. Ve velké pánvi zahřejte olej osmahněte v něm cibuli, jen aby zesklovatěla. Nyní přidejte maso, chvíli opékejte, přidejte brambory a dále opékejte až jsou zlatavé a křupavé.

Osolte, opepřete a ochuťte majoránkou. V jiné pánvi si připravte volské oko, které podáváte s jídlem.

Jako další doplněk se hodí zelný salát nebo zeleninový salát.

Další rakouské recepty

Kaspressknödel Recepty

Kaspressknödel – knedlíčky se sýrem nejen do polévky

Kaspressknödel – knedlíčky se sýrem nejen do polévky Máte rádi polévky? Pak vyzkoušejte tuhle typickou rakouskou pochoutku! Na svahu za 6,50 Eur za porci, doma …

Přečíst
Pinzgauer Kasnocken - sýrové halušky z Pinzgau Recepty

Pinzgauer Kasnocken – sýrové halušky z Pinzgau

Pinzgauer Kasnocken – sýrové halušky z Pinzgau Pro milovníky halušek tu máme rakouskou verzi se sýrem z Pinzgau. Suroviny 400 g polohrubé mouky 1 lžička …

Přečíst
Recept na úžasný Germknödel Recepty

Recept na úžasný Germknödel

Recept na úžasný Germknödel Jako další recept jsme si pro vás připravili pravý rakouský Germknödel. Jedná se velký kynutý knedlík, který je plněný povidly a …

Přečíst
Přejít nahoru