Tyrolský Gröstl
Tyrolský Gröstl je tradiční rakouské jídlo na pánvi, které je obvykle vyrobené z vařených brambor a nakrájených kousků hovězího nebo vepřového masa.
Suroviny
- 600 g brambor
- 2 lžíce oleje
- 1 velká cibule
- 250 g hovězího nebo vepřového vařeného masa, použít můžete také uzeninu, anglickou slaninu, cokoliv dům dá
- sůl
- pepř
- 1 polévková lžíce nasekané petržele
- majoránka
Postup
Uvařte brambory, oloupejte a nechejte vychladnout. Nakrájejte je na plátky. Maso nakrájejte nahrubo, cibuli najemno. Ve velké pánvi zahřejte olej osmahněte v něm cibuli, jen aby zesklovatěla. Nyní přidejte maso, chvíli opékejte, přidejte brambory a dále opékejte až jsou zlatavé a křupavé.
Osolte, opepřete a ochuťte majoránkou. V jiné pánvi si připravte volské oko, které podáváte s jídlem.
Jako další doplněk se hodí zelný salát nebo zeleninový salát.
Další rakouské recepty
Kaspressknödel – knedlíčky se sýrem nejen do polévky
Kaspressknödel – knedlíčky se sýrem nejen do polévky Máte rádi polévky? Pak vyzkoušejte tuhle typickou rakouskou pochoutku! Na svahu za 6,50 Eur za porci, doma …
Pinzgauer Kasnocken – sýrové halušky z Pinzgau
Pinzgauer Kasnocken – sýrové halušky z Pinzgau Pro milovníky halušek tu máme rakouskou verzi se sýrem z Pinzgau. Suroviny 400 g polohrubé mouky 1 lžička …
Recept na úžasný Germknödel
Recept na úžasný Germknödel Jako další recept jsme si pro vás připravili pravý rakouský Germknödel. Jedná se velký kynutý knedlík, který je plněný povidly a …