Tyrolský Gröstl

Zobrazit všechny recepty

Tyrolský Gröstl je tradiční rakouské jídlo na pánvi, které je obvykle vyrobené z vařených brambor a nakrájených kousků hovězího nebo vepřového masa.

Suroviny

Budeme potřebovat:

  • 600 g brambor
  • 2 lžíce oleje
  • 1 velká cibule
  • 250 g hovězího nebo vepřového vařeného masa, použít můžete také uzeninu, anglickou slaninu, cokoliv dům dá
  • sůl
  • pepř
  • 1 polévková lžíce nasekané petržele
  • majoránka

Postup

Uvařte brambory, oloupejte a nechejte vychladnout. Nakrájejte je na plátky. Maso nakrájejte nahrubo, cibuli najemno. Ve velké pánvi zahřejte olej osmahněte v něm cibuli, jen aby zesklovatěla. Nyní přidejte maso, chvíli opékejte, přidejte brambory a dále opékejte až jsou zlatavé a křupavé.

Osolte, opepřete a ochuťte majoránkou. V jiné pánvi si připravte volské oko, které podáváte s jídlem.

Jako další doplněk se hodí zelný salát nebo zeleninový salát.

Tyrolský Gröstl č.1

Doplňte naši databázi rakouských receptů o úplné novinky nebo fotografie povedených kousků. Stačí napsat na info@apartmanaustria.cz. Dobrou chuť!

Zobrazit všechny recepty